Kategórie
 
 
 
 
 
 

Ste pripravení na zábavu? Poďte s nami preskúmať hravý svet domčekov, pieskovísk a šmykľaviek, ktoré sú ako stvorené pre hru počas teplých, jarných dní! Na tejto ceste sa zábava a dobrodružstvo spája v jednom.

 
 

Začnite nový rok so širokou ponukou nových stavebníc LEGO®. Popustite uzdu kreativite, stavajte a hrajte sa. Nájdite dokonalú stavebnicu pre všetkých staviteľov bez ohľadu na vek a vydajte sa s nami do sveta tvorivých hier!

 
 

Zapojte sa do Vianočnej súťaže a vyhrajte skvelé ceny. 

 

 

Vyhrajte izbičku snov v hodnote 8 450€ a každý deň 5 stavebníc!

 
 

Pomôžte deťom vytvoriť si svet ich najdivokejších snov a ponoriť sa do čarovného sveta LEGO® DREAMZzz™.

Nový seriál LEGO® DREAMZzz™ je miestom, kde sa sny stávajú skutočnosťou a predstavivosť víťazí nad zlom! Pridaj sa k obyčajným stredoškolákom Mateovi a Izzie, ktorí narazia na svet snov – svet, kde všetko, o čom ste kedy snívali, skutočne existuje! Ale kde sú sny, tam musia byť aj nočné mory... a naši hrdinovia musia nájsť spôsob, ako využiť neobmedzenú kreativitu tohto fantastického sveta, aby ochránili nevinných snílkov pred desivým Kráľom nočných môr...

 
 

Spoločnosť LEGO® vyslalo do vesmíru 1 000 minifigúrok LEGO®. Spoločne s tímom odborníkov popularizuje deťom vedu.

Let do vesmíru môžete sledovať na YOUTUBE kanále LEGO®.

LEGO® minifigúrky budú v špeciálne vyvinutom raketopláne vynesené do stratosféry pomocou stratosferického balóna, približne do výšky 34 kilometrov.

A čo sa stane s minifigúrkami po návrate z vesmíru????

 

Čo to vlastne kritické myslenie je?

Je to schopnosť analyzovať, hodnotiť a syntetizovať informácie, aby sme mohli logicky a racionálne rozhodovať. Je dôležité rozvíjať kritické myslenie u detí, aby boli schopné samostatne rozmýšľať, kriticky posudzovať informácie a vyvodzovať závery.

Pomôžte svojmu dieťaťu rozvíjať schopnosti kritického myslenia prostredníctvom logických hračiek. Logická hra zapája deti, aby pozorovali, uvažovali, robili rozhodnutia a prežívali výsledné výsledky ako súčasť procesu hry.

 

Každý zmyslový orgán má špecifickú funkciu a slúži na zachytávanie určitých druhov informácií. Zrak nám umožňuje vidieť svetlo a farby, sluch nám umožňuje počuť zvuky, čuch nám umožňuje vnímať vône, chuť nám umožňuje rozpoznávať chuťové podnety a hmat nám umožňuje vnímať tlak, teplotu a dotyk.

Keď sa informácie získané zo zmyslových orgánov dostanú do nášho mozgu, sú spracované a interpretované. To znamená, že mozog používa informácie zo všetkých zmyslov na vytvorenie celkového obrazu toho, čo sa deje okolo nás.

 

Pre deti je motorický vývoj kľúčový. Pomáha im naučiť sa pohybovať a koordinovať svoje telíčka.

Ovládanie hrubej motoriky je dokonalou súhrou mozgu, nervového systému a svalov.  Svaly hrubej motoriky umožňujú pohyb a podporujú súvislé a koordinované pohyby tela. Tieto svaly sú väčšie, silnejšie a menej presné ako svaly jemnej motoriky. Navyše, svaly hrubej motoriky pomáhajú udržiavať rovnováhu a stability, ako aj posilňovať celkovú silu a vytrvalosť tela.

 

 

Čo je jemná motorika?

Jemná motorika zahŕňa schopnosti pohybu, ktoré umožňujú presné a koordinované pohyby s menšími svalovými skupinami. Je to schopnosť ovládať pohyby rúk, prstov, očí a iných menších svalových skupín.

 

Autor: Tím ALLTOYS     Dátum: 8.2.2023     Čítanie na: 2 min.

 
 
 

Pre všetkých milovníkov filmu AVATAR 2 máme prichystanú novinky v podobe lietajúceho vtáka Banshee na diaľkové ovládanie. 

 

 
 
 
 

Autor: Tím ALLTOYS     Dátum: 15.11.2022     Čítanie na: 2 min.

 

Autor: Tím ALLTOYS     Dátum: 30.10.2022     Čítanie na: 2 min.

 

PRELISTUJTE SI ...

 

Obľúbené vianočné interaktívne hračky budú aj tieto Vianoce TOP hračkou, ktorú si deti nájdu pod stromčekom. 

Takéto hračky vyžadujú určitú interakciou alebo inak povedané aktivitu od detí. Povzbudzujú deti k činnosti, stimulujú ich zmysly aj učia ich základné tvary.

Neprehliadnite interaktívneho jednorožca PUFFYHO, ktorý dokáže roztomilo prdieť a nedokáže sa prestať pritom smiať. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nezáleží na tom, či len chcete spomínať na staré zážitky, plánovať budúce výlety alebo skrátka len vyjadriť lásku karavanom: stavanie tohto modelu obytnej dodávky LEGO® Volkswagen T2 (10279) vás určite naplní radosťou.

 

 
 
 

 

 

DOPRAVA ZADARMO! 

Využite akciu na dopravu zadarmo pri nákupe nad 24,99 EUR!  Nakúpte nad 24,99 EUR a zadajte v nákupnom košíku kupón: VELKANOC22.

Akcia platí od 14.4.2022 do 19.4.2022!

 

Motorka BMW M 1000 RR bola navrhnutá pre športové preteky a zdokonalená pre cesty a uchvátila všetkých fanúšikov motoristických športov a motoriek. Teraz si môžete užiť pútavé stavanie vlastného modelu tejto motorky v prevedení LEGO® Technic (42130).

 

Chystáte sa pre deti kúpiť bicykel, ale neviete aká veľkosť by bola najvhodnejšia? Je správne podporovať športové aktivity a bicyklovanie je navyše tak zábavné. Poradíme Vám, ako vybrať správnu veľkosť bicykla pre deti.

Bicykle rozdeľujeme podľa priemeru kolies do veľkostí 12´, 14´, 16´ (priemer vyjadrený v palcoch). Pokiaľ sa dieťa ešte len učí na bicykli prejsť prvých pár metrov, je vhodné použiť pomocné kolieska. Naše ponúkané typy bicyklov sú vybavené postrannými odnímateľnými pomocnými kolieskami, ktoré pomôžu udržať dieťaťu rovnováhu.

 

AKCIA! Osloboďte ich fantáziu.

Darček DOTS 41922 náramok bláznivý kaktus ku každému nákupu dievčenských vybraných stavebníc nad 14,99 EUR.

Vybrané stavebnice: LEGO® Friends, LEGO® DOTS, LEGO® Disney, LEGO® Harry Potter.

Akcia platí do 1.5.2022 vrátanie.

Darček bude automaticky pribalený do balíkov po splnení podmienok.

 

 

Bábika Barbie Cutie Reveal - najväčšie a najúžasnejšie prekvapenie na svete, ale tiež hneď dve hračky v jednom balení!

​Bábiky Barbie® Cutie Reveal™ poskytujú deťom ten najroztomilejší zážitok z rozbaľovania s 10 prekvapeniami! Otvor a nájdi mäkké plyšové zvieratko, ktoré odhaľuje pohyblivú bábiku Barbie® spolu so zábavnými doplnkami a premieňajúcou zábavou.

 

Opäť máme v ponuke LEGO® stavebnice pre dospelých staviteľov. Stavebnice LEGO® pre dospelých predstavuje viac ako len vybrané prémiové sady LEGO® na výstavku, ktoré boli starostlivo vytvorené na mieru dospelým.

 

 

Očakávame premiéru filmu Batman (The Batman) dňa 3.3.2022.

Akčný film je založený na komiksovej sérii Batman od DC Comics. Film rozpráva príbeh titulnej postavy, ktorá sa musí vysporiadať s kriminálnou záhadou v súvislosti s vlnou vrážd v Gotham City.

Vytvorte si vlastné epické dobrodružstvá s akčnými figúrkami, stavebnicami a hracími sadami inšpirovanými najnovším filmom o Batmanovi.

 

Neprehliadnite hračky, ktoré môžete vidieť v TV! 

Ultra plastelína s výnimočnými fyzikálnymi vlastnosťami. Skvele sa tvaruje, naťahuje ako žuvačka, skáče ako hopík, trhá ako papier, funguje ako skvelá antistresová pomôcka.

Flexi monster figúrky - sú odporní, sú strašidelní, ale rozhodne vás nebudú nudiť. Uvidíte, s týmito mäkkými príšerkami si užijete veľa zábavy.

Objavte a zbierajte bábiky Oceana Girls. Magická mušľa, ktorá sa premení v morskú pannu s plutvou, ktorá mení farbu ...

 
 
 

Fanúšikovia superhrdinov si môžu užiť napínavú výzvu pri stavaní slávneho Batmobilu v podobe LEGO® Technic.

Toto detailne spracované auto bolo inšpirované najnovším Batmobilom z filmu THE BATMAN z roku 2022 a je zaujímavé svojím realistickým dizajnom plným neuveriteľných funkcií.

Autentické LEGO® Technic prevedenie Batmobilu podľa jeho dizajnu vo filme THE BATMAN™.

Medzi funkciami nájdete predné riadenie, zadný diferenciál a otáčavý plameň. Ideálne pre fanúšikov Batmana od 10 rokov.

 

Eshop a kamenné predajne ALLTOYS majú pre Vás pripravený darček zadarmo, ktorý môžete získať nákupom LEGO stavebníc z rady LEGO® CITY alebo FRIENDS v celkovej minimálnej hodnote 38,99 EUR. Typ stavebnice (darčeka) určujú predávajúci. Hodnota darčeka je 9,29 EUR. Akcia platí vo všetkých predajniach ALLTOYS a na webe www.alltoys.sk od 10.1.2022 do 28.2.2022 alebo do vyčerpania zásob.

 
 
 

Objavte darčeky k prestavovaniu!

Zo sveta najmenších - veľké kocky pre malých staviteľov od 2 rokov. Podporte detskú zvedavosť, ukazujte si farbičky a tvary, rozvíjajte jemnú motoriku Vášho batoľaťa.

Aj muklovské deti si radi užijú magickú atmosféru a obľúbené miesta z filmov a kníh o Harry Potterovi.

Pre naše dcéry - spolu s kamarátkami z mestečka Heartlake si dievčatá užijú všetkú zábavu akú si môžu priať! Celodenné nákupy, výlet na koňoch alebo odpočinok vo wellness hoteli.

Pre našich synov - Za dobrodružstvom, ktoré nikdy nekončí! Stavebnica s množstvom funčným detailov, s ktorými si deti vyskúšajú, aké je to byť kapitánom, policajtom alebo rušňovodičom.

 

Aj tieto Vianoce budú v kurze interaktívne hračky, ktoré ožívajú ... skáču, hýbu očami, mykajú uškami, niektoré dokonca vedia plávať. A čo poviete na to, že niektoré vedia dokonca aj rozprávať. Sila, že! Poďte ich objaviť ... sú neskutočné a vyzerajú ako živé.

Pre staršie deti ponúkame tradičné alebo cool spoločenské hry, s ktorými si užije zábavu celá rodina. Do pozornosti Vám dávame štrašidelné hry z kolekcie Cool games Strašidelný hrad alebo Lovec duchov. Každá stolná hra má inú úlohu a ciele, ale najdôležitejšou úlohou je zabaviť svojich hráčov.

Aby mohli tajní agenti plniť svoje poslanie, potrebujú k svojej práci potrebné vybavenie. V špiónskych setoch SPYX nájdete rôzne pomôcky, ktoré uľahčia prácu vašim tajným agentom.

 

Neprehliadnite nové LEGO® stavebnice pre dospelých staviteľov! Výstavné kúsky, ktoré Vám budú v kancelárii závidieť celé oddelenie alebo prepracovaný dizajnový doplnok, ktorý rozžiari Vašu obývačku.

Ak zbožňujete duchov, démonov a všetky hrôzostrašné bytosti nadprirodzeného sveta, máme presne to, po čom túžite: LEGO® strašidelný dom na jarmoku (10273).

Do pozornosti Vám chceme dať trojpodlažný model domu nindžov Záhrady v NINJAGO® City (71741) na postavenie, hru alebo vystavenie pri príležitosti 10. výročia sveta NINJAGO.

 

AKCIA LIPÁNKOVÁ PARTIČKA MAZNÁČIKOV JE UKONČENÁ

Prichádza Lipánková partička Maznáčikov - zoznámte sa so štýlovou Julinkou de Vanilkou, Filipom Banánom, Emilom von Lipošom, Klárkou Jahodovou a Maťkom Smotanom. Zvieratká Vás čakajú v predajniach ALLTOYS od 28.10.2021.

Zbierajte nálepky, ktoré nájdete pod obalmi súťažných kelímkov dezertov Lipánek MINI a Lipánek MAXI. Nalepte do albumu 5 až 10 unikátnych nálepiek na správne miesto - zberateľský album nájdete v predajniach ALLTOYS alebo si ho môžete tiež stiahnuť v PDF formáte na www.lipankovaparticka.sk.

Za 5 unikátnych nálepiek získate Maznáčika za 7,99 EUR, za 10 unikátnych nálepiek získate Maznáčika iba za 3,99 EUR.

Okrem toho sa môžete prihlásiť do súťaže o balíček Kapitána Lipánka! Zbierajte súťažné kódy (pod obalmi súťažných kelímkov), nakúpte v kamenných predajniach ALLTOYS a blok z nákupu spolu so súťažným kódom registrujte na stránke www.lipankovaparticka.sk. Prebehnú 2 kolá losovania. V každom kole odmeníme 5 výhercov. 

Navyše! Za album s minimálne 5 samolepkami získate v predajniach ALLTOYS zľavu 10% na ďalší nákup!

Akcia platí od 1.10.2021 do 31.1.2022. Viac informácii nájdete na webovej stránke: lipankovaparticka.sk

 

Stojan na fotku ako darček môžete získať nákupom LEGO stavebníc z rady LEGO DOTS v celkovej minimálnej hodnote 9,99 EUR. Akcia platí vo všetkých predajniach ALLTOYS a na webe www.alltoys.sk od 12.8. do 26.9.2021 alebo do vyčerpania zásob.

 

LEGO Školský set získate pri nákupe LEGO stavebníc v minimálnej celkovej hodnote 20 EUR. Akcia platí vo všetkých predajniach ALLTOYS a na webe www.alltoys.sk od 20.8. do 31.8.2021 alebo do vyčerpania zásob.

 

TVOJE DOBRODRUŽSTVO ZAČÍNA TU A TERAZ!

Zberateľské stavebnice LEGO® Super MarioTM prináša obľúbené postavičky z videohier do skutočného sveta. Zábava začína so štartovacím setom Dobrodružstvo s Mariom, ktorý obsahuje vysoko interaktívnu LEGO® figúrku Maria. Tieto modulárne LEGO stavebnice je možné obohatiť o rozširujúce sety a doplnky a vytvárať tak jedinečné vlastné úrovne plné akcie. Ideálny spôsob pre deti, ako zmerať sily s kamarátmi, rozvíjať kreativitu a vytvárať a osvojiť si schopnosti riešiť problémy. Bezplatná aplikácia LEGO Super Mario ponúka zábavné spôsoby ako hru vylepšiť.

 

Milujete LEGO® stavebnice tak ako my? Nakuknite do nového LEGO® katalógu 2021 Jún-December. Objavte novinky zo sveta kociek v kategóriach: DUPLO, Disney Mickey and Friends, Classic, Disney, Friends, DOTS, VIDIYO, Creator, Super Mario, City, BOOST, Minifigures, Marvel, NINJAGO, Jurassic World, Speed Champions, Harry Potter, Minecraft, Star Wars, MINDSTORMS, Ideas, Technic, LEGO® stavebnice pre dospelých staviteľov.

Prelistujte si katalóg a podnieťte tvorivé myslenie s kockami LEGO®!

 

 

Široká ponuka nafukovacích hračiek a pomôcok do vody pre všetky vekové kategórie značky INTEX. Nájdete u nás nafukovačky alebo inak povedané matrace, leňošky, lehátka, nafučky, nafukovacie bazény, kolesá, rukávniky, lopty, hračky, potápacie okuliare a masky, vesty a sedátka pre malé batoľatá, vozidlá na vodu a iné pomôcky do vody.

 

Alltoys eshop a predajne Vás pozývajú na nákup hračiek pre všetkých školákov, ktorým sa končí školský rok. Vyberte si z ponuky spoločenské hry, stavebnice LEGO alebo letné športové potreby. Odmeňte dieťa za akékoľvek vysvedčenie, zaslúžia si to :-)

 

Konečne nastal dlho očakávaný futbalový sviatok Majstrovstvá Európy vo futbale UEFA Euro 2020. Pandémia koronavírusu sa postarala o presunutie turnaja na tento rok a my sme sa postarali o dokonalý futbalový zážitok cez hravú ponuku zberateľských kartičiek a hračiek pre všetkých fanúšikov tohto obľúbeného športu. Čo myslíte ako budú hrať naši slovenskí reprezentanti?

 

Už sme sa dočkali - teplo prišlo aj na Slovensko. A s ním aj náš letný katalóg plný inšpirácii pre letné hry pri vode, na záhrade, v domácom prostredí alebo len tak na cestách. Pozrite si kompletný katalóg v online verzii kliknutím na tento odkaz. Alebo navštívte jednu zo 16 predajní v rámci Slovenska, kde Vás katalóg bude vítať pri vchode do predajne. Tešiť sa budeme z každej návštevy :-)

 

Ak sa obzeráte po novom spôsobe zábavy pre svoje dieťa, máme pre Vás tip, ktorý bude mať zaručene úspech. Ide o outdoorovú aktivitu v podobe jazdy a hry na vozidle s pedálmi. Šliapací traktor alebo šliapaca štvorkolka vedia ponúknuť množstvo spôsobov trávenia času vonku na záhrade alebo v lesíku.

 

Hra na pieskovisku patrí k najzábavnejším vonkajším aktivitám pre deti. Je fascinujúce, ako dokáže piesok očariť najmenších niekedy aj na dlhé hodiny. Skúmanie vlastností a presýpanie piesku pri prvom zoznamovaní sa, sa časom rozvinie do stavania hradov, búrania vežičiek, kopania riek, pečenia bábovičiek alebo tvarovania zvieratiek pomocou formičiek. Všetky tieto aktivity sú veľmi prospešné pre senzomotorický rozvoj. Deti si prostredníctvom hry na pieskovisku posilňujú senzorické vnímanie hmatových zmyslov, koordináciu pohybov oko-ruka alebo vnímajú rozdielnosť pohybu v piesku a tým si posilňujú celé telo.

 

LEGO    stavebnice    majú    svojich    fanúšikov    po    celom    svete.    Nepoznajú    hranice    pleti    ani    veku.    LEGO    si    podmanilo nielen   najmenšie    deti,    chlapcov,    dievčatá,    tínedžerov,    ale    aj    dospelých.    Nejeden    rodič sa    teší    z    možnosti    stavať novú    LEGO   stavebnicu    spolu    s    deťmi.    Alebo    ešte    lepšie,    nejeden    dospelák    sa    teší    na    chvíle    so    svojou    vlastnou    LEGO   stavebnicou,   stavebnicou    pre    dospelých.   

 

Aplikácia LEGO® VIDIYO™ predstavuje sociálne prostredie, kde sa chlapci a dievčatá môžu stať producentami a hviezdami v hudobných videách, ktoré sami zrežírujú a o ktoré sa podelia s ostatnými. Objavte svet plný inovatívnych produktov, vrátane postáv a rôznych scén, ktoré ožijú v aplikácii VIDIYO. Ďalej tu čakajú špeciálne efekty, výzvy, kostýmy a ďalšie funkcie, ktoré deťom pomôžu vytvárať jedinečné hudobné videá a zdieľať ich v bezpečnom online prostredí, kde je každý vítaný.

 

Chystáte sa pre deti kúpiť bicykel, ale neviete aká veľkosť by bola najvhodnejšia? Je správne podporovať športové aktivity a bicyklovanie je navyše tak zábavné. Poradíme Vám, ako vybrať správnu veľkosť bicykla pre deti.

Bicykle rozdeľujeme podľa priemeru kolies do veľkostí 12´, 14´, 16´ (priemer vyjadrený v palcoch). Pokiaľ sa dieťa ešte len učí na bicykli prejsť prvých pár metrov, je vhodné použiť pomocné kolieska. Naše ponúkané typy bicyklov sú vybavené postrannými odnímateľnými pomocnými kolieskami, ktoré pomôžu udržať dieťaťu rovnováhu.

 
 
 

Vaše internetové objednávky budeme doručovať a spracovávať aj počas Vianočných sviatkov.

Objednávky, ktoré budú vytvorené počas Vianočných sviatkov Vám zabalíme a odošleme 28. 12. 2020.

Vaše internetové objednávky vytvorené po 28. 12. 2020 Vám zabalíme a doručíme po Novom roku.

Ďakujeme za Vašu dôveru a prajeme Vám štastné a veselé VIANOCE! :)

 

Už čoskoro otvárame novú predajňu ALLTOYS v úplne novom nákupnom centre Novum, ktoré sa nachádza v srdci mesta Prešov. Príďte otvoriť predajňu ALLTOYS a vráťte sa s nami do čias hier, zábavy a nekončiacej fantázie. Radi Vám v tom pomôžeme. Plnenie snov Vašich detí a prinášanie radosti či smiechu prostredníctvom hračiek je našim poslaním. Sme tím srdečných ľudí, ktorý sa stará o vaše želania v kamenných predajniach aj prostredníctvom e-shopu.

 

Vybočte z bežného života a preskúmajte pri stavaní tejto podrobne prepracovanej repliky modelu nádherného auta Lamborghini Sián FKP 37 jeho mechanickú dokonalosť. Vďaka vynikajúco prepracovaným detailom je tento model auta v neprehliadnuteľnej limetkovo zelenej farbe so zlatými ráfikmi vernou kópiou pôvodného modelu Sián FKP 37.

 

Prinášame Vám novinky od SPIN MASTER s vyhľadávanými značkami ako sú Monster Jam, Batman, Paw Patrol u nás známy aj ako Labková Patrola, bojový Bakugan, Hatchimals Pixies bábiky vo vajíčku, kinetický piesok Kinetic Sand alebo obľúbené zvieratká z animovaného filmu Ako vycvičiť draka 3.

 

Blíži sa návrat do školy a my Vás chceme uľahčiť nakupovanie všetkých školských potrieb pre prváčikov a všetkých školopovinných. V ALLTOYS hračkárstve nájdete na jednom mieste - ergonomické školské tašky a batohy pre prvákov a žiakov 1. a 2. stupňa ZŠ, ako aj pre študentov, písacie potreby - fixky, 3-hranné ergonomické pastelky pre správny úchop, ceruzky a rollery (perá) pre pravákov a ľavákov, desiatové boxy a fľaše pre zdravé desiaty a pitný režim, peračníky na uskladnenie písacích potrieb.

 

Zberateľské stavebnice série LEGO® Super Mario™ prinášajú obľúbenú postavičku celej rodiny do skutočného sveta. Akcia sa začína stavebnicou Dobrodružstvo s Mariom – štartovacia sada, ktorá obsahuje interaktívnu figúrku LEGO Maria. Táto modulárna LEGO stavebnica je skvelou voľbou pre skupinové súťaže a rozvoj zručností pri riešení problémov detí a ich tvorivosti, a umožňuje rôzne usporiadania a kombinovanie s rozširujúcimi súpravami. Výsledkom budú jedinečné herné úrovne. Bezplatná aplikácia LEGO Super Mario tiež ponúka mnoho zábavných spôsobov, ako hru vylepšiť.

 

INTEX nafukovacie hračky do vody

Široká ponuka nafukovacích hračiek a pomôcok do vody pre všetky vekové kategórie značky INTEX. Nájdete u nás nafukovačky alebo inak povedané matrace, leňošky, lehátka, nafučky, nafukovacie bazény, kolesá, rukávniky, lopty, hračky, potápacie okuliare a masky, vesty a sedátka pre malé batoľatá, vozidlá na vodu a iné pomôcky do vody.

 
 
 
 

Vydajne miesta so zasielkovnou

Čo je Zásielkovňa

- je to logistická spoločnosť, ktorá prevádzkuje viac ako 745 výdajných miest po celom Slovensku. Môžu sa nachádzať v rôznych kamenných predajniach, kaviarňach či obchodných centrách.  Nemusíte celý deň doma čakať na kuriéra, zásielku si môžete vyzdvihnúť do 7 dní na výdajnom mieste, ktoré si zvolíte. Služba je zameraná na ľahšie a menšie balíky s maximálnou váhou 6 kg. Svoju objednávku z e-shopu si bežne môžete vyzdvihnúť už druhý deň na výdajnom mieste, ktoré si vyberiete. S komfortom a starostlivosťou, ktorú si zaslúžite!

 

Desiatka

Hra Desiatka je skvelá dynamická vedomostná hra. Každý okruh v hre má 10 otázok a 10 možných odpovedí. V každom okruhu dostanú všetci vždy šancu odpovedať. Kto odpovie správne, získa jeden zo žetónov odpovedí ako víťazný bod. V ďalšom ťahu má hráč možnosť opäť hľadať správnu odpoveď, ale tentokrát riskuje, že príde o body, ktoré v predchádzajúcej odpovedi získal. Istota alebo risk? V hre je 200 okruhov, 2000 otázok a rovnaký počet možných odpovedí. Všetko je to v šikovnom balení zvanom smartbox s počítadlom bodov a žetónmi odpovedí. 

 

Autor: Mirka      Dátum: 10.2.2020     Čítanie na: 3 min.

Nádherne ilustrované kartyvaša predstavivosť, ktorá robí každú novú hru inou a jedinečnou. Nepotrebujete žiadnu hraciu kocku. Stačí pár dobrých spoluhráčov a zábava sa môže začať. Dixit je jej zárukou. Možno ste sa s touto spoločenskou hrou  už stretli, alebo ste o nej už počuli. Je totiž celkom známa a obľúbená a na trhu sa vyskytuje už zopár rokov. Ak však neviete, o čom je reč, čítajte ďalej a nechajte sa pohltiť zaujímavým konceptom, ktorého autorom je Francúz Jean Louis-Roubira.

Základná hra Dixit je určená pre 3 – 6 hráčov, Dixit Odyssey až pre 12. Obe hry môžete hrať samostatne, alebo ich zároveň brať ako rozšírenie tej druhej. Obsahom každého balenia je 84 kariet s rôznymi motívmi, príslušný počet figúrok a pomôcky na zaznamenávanie bodov. Zatiaľ to príliš lákavo a špeciálne neznie, no Dixit je predsa len výnimočná hra, ktorá spomedzi ostatných vytŕča.

 

Autor: Mirka      Dátum: 4.2.2020     Čítanie na: 2 min.

Trollovia

 
 

Autor: Mirka      Dátum: 28.01.2020     Čítanie na: 2 min.

Vedeli ste, že 20. júla minulého roku sme si pripomenuli 50. výročie vkročenia ľudskej nohy na Mesiac? Neil Armstrong, Michael Collins a Edwin „Buzz“ Aldrin, to sú mená účastníkov misie Apollo 11, v rámci ktorej sa prvýkrát v histórii ľudstva podarilo pristáť na mesačnom povrchu a vrátiť sa späť na Zem. Malý krok pre človeka, obrovský skok pre ľudstvo, sledovalo v ten deň viac ako 600 miliónov televíznych divákov po celom svete. LEGO Creator Expert 10266 Lunárny modul NASA Apollo 11Odvážnych astronautov dopravil do vesmíru veliteľský modul s názvom Columbia. Lunárny modul, s ktorým následne pristáli na Mesiaci, dostal meno podľa zvieraťa nachádzajúceho sa v americkom štátnom znaku – Orol (angl. Eagle). Jeho vyobrazenie, s olivovou vetvičkou v pazúroch, ktorá mala symbolizovať mierumilovnosť výpravy, sa objavilo aj v embléme misie Apollo 11. Orol bol prvým posádkovým vozidlom pristávajúcim na Mesiaci. Na jeho palube sa nachádzal veliteľ Neil Armstrong s pilotom Edwinom Aldrinom.

Oslávte tento výnimočný moment aj vy a spoznávajte vesmír spolu s vašimi deťmi. Pomôže vám v tom stavebnica  LEGO® Creator Expert – Lunárny modul NASA Apollo 11 vytvorený v spolupráci s agentúrou NASA, ktorý je detailne prepracovanou replikou modulu Orol.

 

Autor: Peťa      Dátum: 17.01.2020     Čítanie na: 15 min.60 rokov inspiracie Barbie

Jedna z najpopulárnejších bábik sveta oslávila už 60 rokov a stále sa teší veľkej popularite.

Slogan „Môžeš byť, kým chceš.“  prináša s bábikami Barbie okrem zážitku z hry aj inšpirácie pre mladé dievčatá, aby nabrali odvahu, stanovili si ciele a vybrali vlastné vzory v rôznych ženských líderkách, vedkiniach a známych i menej známych osobností.

Už 60 rokov inšpiruje dievčatá vo výbere svojho budúceho povolania. Prvýkrát sa Barbie objavila bez opätkov roku 2015, kedy sa začali objavovať bábiky Barbie už v rôznych prevedeniach s rôznymi odtieňmi pleti, farby vlasov a očí a rozličné črty tváre.

 

Autor: Mirka      Dátum: 21.01.2020     Čítanie na: 3 min.  

Bolo to už dávno, dlhých dvesto rokov dozadu, keď si zlomyseľná Lady E. prahnúca po moci podmanila obyvateľov v mestečku Newbury. Jej nadvláda skončila po tom, ako bola spolu so svojimi prívržencami zvrhnutá do ríše duchov. Mohlo by sa zdať, že dnes si tam už všetci nažívajú v pokoji, ale je to skutočne tak? Zistite to spolu s Jackom a Parker.  Vstúpte s LEGO Hidden Side do sveta rozšírenej reality a posuňte hranie sa na vyššiu úroveň...

 

Autor: Peťa      Dátum: 28.01.2020     Čítanie na: 2  min.

kostýmy maškarný masky

Fašiangy, maškarný, karneval či tematický ples? S našou ponukou budete dokonale pripravení!

Môžete si vybrať zo širokého sortimentu škrabošiek, masiek, kostýmov, čeleniek a kopec ďalších možností, ako si nakombinovať toho správneho policajta, vojaka, princeznú, rozprávkovú vílu, či roztomilé zvieratko... 

 

Autor: Peťa      Dátum: 10.01.2020     Čítanie na: 5 min.

Neprespi zimu po Vianociach! Januárová LEGO ponuka je nabitá novinkami, ktoré sú dostupné u nás v e-shope.

Lego novinky január 2020

Novinky prinášajú nových hrdinov z interaktívneho virtuálneho sveta LEGO® Hidden Side.

Ďalšie vylepšenia v LEGO® CITY, ktoré ocenia nie len hasiči či policajti.

Pariateľstvá upevníme v mestečku Heartlake s LEGO® Friends

LEGO® Disney nezabudol na svoje princezné a prináša hotový čarovný zážitok v zámku.

Písmenka nás naučí nové nákladné auto pre najmenších z edície LEGO® DUPLO®.

Aj svet hrdinských bojovníkov LEGO® NINJAGO®  prináša nového robota.

A pre skúsených stavebníkov niečo nové v  LEGO® CREATOR a LEGO® Technic.

 

Autor: Mirka      Dátum: 9.1.2020     Čítanie na: 2 min.

Počuli ste už o celosvetovo obľúbenej spoločenskej hre Carcassonne?  Tento rok bude oslavovať už 20. výročie svojej existencie. Jej autorom je nemecký tvorca stolových hier Klaus-Jürgen Wrede. Názov dostala podľa stredovekého opevneného mesta Carcassonne, ktoré sa nachádza na juhu Francúzska. Hra získala aj ocenenia Spiel des Jahres a Deutscher SpielePreis za rok 2001. U nás ju môžete kúpiť od vydavateľstva MINDOK, ktoré sa špecializuje na moderné spoločenské hry pre deti aj dospelých.

Carcassone strategická hra

Základná hra je určená pre 2-5 hráčov vo veku 7+. Obsahuje 72 kartičiek krajiny, 40 figúrok v piatich farbách, počítadlo bodov a pravidlá. Jej princíp spočíva v ukladaní na seba nadväzujúcich kartičiek, čím vytvárate opevnené mestá, cesty alebo rozširujete lúky. Tie zároveň obsadzujete svojimi figúrkami - spoločníkmi, vďaka čomu získavate určitý počet bodov. Na prvý pohľad to znie ako jednoduchá, rýchla a možno aj trochu nudná hra, s ktorou sa pohodlne zmestíte za konferenčný alebo kuchynský stôl... No zdanie môže klamať, a v tomto prípade je to nabetón tak.

 

Autor: Mirka      Dátum: 08.09.2019     Čítanie na: 2 min.

Únikové hry známe aj pod anglickými názvami Escape room/Escape game či Exit game sú fenoménom posledných rokov. Podstata týchto hier vyplýva už zo samotného názvu, a tou je únik zo zamknutého priestoru.

DINO Exit úniková hra Mrtvý muž v Orient ExpreseDINO Exit úniková hra Polárna stanicaDINO Exit úniková hra Opustená chata

Špeciálne vytvorené miestnosti plné logických hádaniek a úloh na zručnosť, rýchlosť a šikovnosť sú skvelou formou zábavy pre skupinu priateľov, rodiny, ale aj kolegov ako forma teambuildingu.  Na Slovensku máme niekoľko desiatok takýchto miestností, v ktorých si môžete cibriť svoje mozgové závity.

 

Vznik reálnych Escape Rooms bol inšpirovaný veľkým úspechom počítačových únikových hier, na ktorých som, priznávam, fičala aj ja či moji známi. Virtuálny 2D priestor sa, však, len ťažko dá porovnať so skutočným tematicky koncipovaným priestorom. Adrenalín a vzrušenie z hľadania a lúštenia najrôznejších rébusov nielen cvičí vaše logické myslenie, ale zároveň rúca bariéry medzi zúčastnenými, čo pomáha utužovať priateľské vzťahy. Či už sa skupinke uväznených podarí zvládnuť všetky rébusy včas alebo nie, spoločné zážitky v nich budú rezonovať ešte dlhú dobu.

Ďalšou možnosťou, ako sa odreagovať pri únikovke, prípadne sa pripraviť na tú reálnu, je vyskúšať spoločenskú hru. Čo sa týka akcie a zábavy, jej miesto je niekde uprostred medzi verziou počítačovou a verziou reálnou. Cenovo je, však, určite prijateľnejšia. Z viacerých výrobcov týchto spoločenských hier dostupných na trhu sme si na otestovanie na vlastnej koži vybrali EXIT Únikovú hru od Dina.

 

Autor: Mirka    Dátum: 07.10.2019     Čítanie na: 5 min.

Jeseň mnohokrát príliš nepraje hrám vonku na ihrisku či v záhrade a zabaviť dieťa doma môže byť preto problém. Jednoduchou cestou je posadiť vaše ratolesti pred televízor k obľúbenej rozprávke alebo im dať do ruky tablet s hrou určenou pre ich vekovú kategóriu. S časom stráveným s elektronikou to, však, netreba preháňať jednak zo zdravotného či psychického hľadiska, ale zároveň aj z hľadiska ich prirodzeného vývoja.

Ak máte doma tvorivého tvora, ktorý pri televízii neobsedí, máte to ešte o čosi ťažšie. Deti sú od narodenia zvedavé a plné nápadov. Majú obrovskú fantáziu, ktorú im aj my, dospelí, môžeme závidieť. Nepotláčajme ju. Namiesto toho ju podporme a rozvíjajme čo najviac, najlepšie už v predškolskom veku. A vôbec, pridajte sa k nim a zabavte sa spolu!

Na rozvoj kreativity je výborné už klasické kreslenie či vymaľovávanie, no úprimne, koľko detí vydrží sedieť nad papierom s farbičkou v ruke? J Ďalšími skvelými alternatívami sú inteligentné plastelíny, kinetický piesok, puzzle, kocky a mnoho iného.

My vám dnes predstavíme niečo iné, na vlastnej koži odskúšané Bunchems (odporúčaný vek: 4+). Malé dieliky pripomínajúce bodliaky, ktoré, v podstate, aj na ich princípe fungujú. Správajú sa preto podobne ako nejaký druh stavebnice, no nie v úplne presnom slova zmysle. Sú mäkšie a ich ukladanie nie je obmedzované pravidelným tvarom. Práca s nimi je jednoduchá a zábavná.

BunchemsBunchems

 

Autor: Katarína Hollá     Dátum: 07.08.2019     Čítanie na: 8 min.

Tento článok sa zaoberá analyzovaním kyberšikanovania (šikanovanie, ktoré sa vyskytuje v kybernetickom priestore prostredníctvom sociálnych sietí alebo textových a obrazových správ) a „tradičného“ šikanovania (šikanovanie tvárou v tvár). V rámci článku vysvetlím, prečo kyberšikanovanie je väčšou hrozbou súčasnej generácie ako tradičné šikanovanie.V posledných rokoch sme svedkami rapídneho rozvoja nových trendov v oblasti vedy a techniky, čo sa v neposlednom rade odráža aj na inováciách informačno-komunikačných prostriedkov. Pre dnešnú generáciu detí, ktorú nazývame generáciou Z, sú technológie neoddeliteľnou súčasťou ich každodenného života a kultúry. Deti a dospievajúci sú zapájaní do všetkých existujúcich foriem elektronickej komunikácie. Prináša to pre nich nespočetné množstvo výhod, ale aj isté riziká.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia