Kategórie
 
 
 
 
 
 

Spoločenské hry na tréning pamäte

Autor: Tím ALLTOYS     Dátum: 8.2.2023     Čítanie na: 2 min.

Najmenšie deti si väčšinou pamätajú to, čo nemajú. Naveďte ich šikovnosť správnym smerom pri hraní pexesa. A aby Vaša pamäť nezamrzla, tak si ju precvičujte spolu s nimi. Hra je určená pre všetky vekové kategórie, výborne cvičí sústredenosť a pamäť a v neposlednom rade spoľahlivo zabaví aj neposedné deti. Pexeso je klasická hra, ktorej cieľom je nazbierať čo najviac rovnakých dvojíc. 

Pre tých najmenších máte na výber pexesá z pevných tvrdých kartičiek pre lepšiu manipuláciu v detských rúčkach. 

Zábava a poučenie v jednom? Presne to ponúka pexeso s dopravnými značkami. Deti sa s ním hravou formou zoznámia s dopravnými značkami aj so základmi bezpečného riadenia. Každá dopravná značka je v priloženom návode podrobne vysvetlená.

< KÚPIŤ

Zaujímavou vzdelávaciou pomôckou v rade pexes si vyslúžil produkt Pexeso pre uši. Hra spočíva v zapamätaní si určitých zvukov a získaní čo najväčšieho počtu párov, ktoré vydávajú rovnaký zvuk. Deti a dospelí si vďaka tejto hre vylepšia svoju sluchovú pamäť. 

KÚPIŤ>

Podobný princíp nájdete aj v hrách Kúzelné hovoriace pexesá, ktoré kombinujú precvičovanie vizuálnej a sluchovej pamäti detí. Deti sa tak budú učiť rozoznávať zvuky, ktorá nás obklopujú. ALLTOYS ponúka viacero herných variantov: Dopravné prostriedky, Hudobné nástroje, Veselé zvieratká. Kúzelné pexesá však pracujú iba s kúzelným perom, ktoré nie je súčasťou produktu a môžete si ho kúpiť iba v dostupných packoch (Svet zvierat, Vesmír, Rozprávkové učenie, Rozmotaj si jazyček, Hravá angličtina)

< KÚPIŤ

V kamenných sieťach ALLTOYS a na eshope nájdete široké spektrum ponuky pexes: cenovo najdostupnejšie patria strihacie pexesá s motívmi obľúbených hrdinov z televízie ako Paw Patrol, Frozen, Peppa Pig, Krtko, Minnie  a iné. Zaujímavou voľbou môžu byť panoramatické puzzle, kde je cieľom nájsť nie dvojicu, ale hneď trojicu kartičiek patriacich dohromady. Aby ste ich dokázali odhaliť, musíte si zapamätať ich pozíciu lepšie, než vaši súperi. Keď to zvládnete, vytvoríte nádherné panorámy. 

Cesta časom zameraná na pamäť v spoločenskej hre OLD & NEW. Cieľom hry je nájsť dvojicu s rovnakým vynálezom - s jeho historickou a modernou podobou. Potrénujte si pamäť, nájdite dvojice a pozorujte neuveriteľný pokrok.

< KÚPIŤ

Viete koľko si zapamätáte za 10 sekúnd? Zistíte to v zábavných kartových hrách BRAINBOX. Vďaka hre si hráči trénujú pamäť a zároveň rozvíjajú svoje znalosti v rôznych oblastiach: svet, Slovensko, zvieratá, príroda. Hra podporuje kognitívne zručnosti, teda postreh a vybavovanie si spomienok.

KÚPIŤ>

Na podobnom princípe sú vytvorené aj spoločenské hry Kvído V kocke, cieľom ktorých je zapamätať si čo najviac a odpovedať na dve vyžrebované otázky. V tomto prípade je časomiera dlhšia, presýpacie hodiny Vám odrátajú 15 sekúnd.

Vyskúšajte aj nenáročnú rodinnú stolovú hru UBONGO s vyváženým pomerom rýchlosti a stratégie. Hranie v svižnom tempe a príjemnom napätí. Jednoduché pravidlá založené na skladaní hlavolamov. Hra zábavnou formou rozvíja geometrickú predstavivosť.

< KÚPIŤ

Veselá memory hra na tréning pamäti a slovného prejavu - MEMO PALACE.

Hra, ktorá zábavným spôsobom podporuje pamäť pomocou vašej fantázie. Čím viac fantázie vo vašom príbehu bude, tým lepšie! Výhodu má ten, kto sa pri schovávaní dobre sústredí a všíma si všetky podrobnosti príbehu. 

KÚPIŤ>

Logicross je pútavá hra, ktorá podnecuje malých aj veľkých k riešeniu hádaniek pomocou logického myslenia a šikovnosti. Pomôžte zvieratkám bezpečne prejsť rieku a dostať sa v poriadku domov.

< KÚPIŤ

Trénujte si pamäť aj na cestách. Výborne vám v tom poslúži mini hra Memory

Hra ukazuje farebné sekvencie, ktoré by ste si mali zapamätať. Musíte stlačiť farby v rovnakom poradí. Každé kolo je zložitejšie na pamäť. Táto hra je dobrý tréning na koordináciu ruky, očí a mozgu. Vrecková verzia je ľahko prenosná a môžete si ju vziať kdekoľvek so sebou.

KÚPIŤ>

Ak Vás nič nezaujalo, tak si prezrite celú ponuku spoločenských hier a možno objavíte viac. V ďalšom blogu sa budeme venovať spoločenským hrám zameraných na postreh a rýchle reflexy. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia