Kategórie
 
 
 
 
 
 

Ako rozvíjať jemnú motoriku dieťaťa?

Čo je jemná motorika?

Jemná motorika zahŕňa schopnosti pohybu, ktoré umožňujú presné a koordinované pohyby s menšími svalovými skupinami. Je to schopnosť ovládať pohyby rúk, prstov, očí a iných menších svalových skupín.

Rozvoj jemnej motoriky sa začína už v ranom veku, keď dieťa začína ovládať svoje prsty a ruky. Je dôležité poskytnúť dieťaťu príležitosti na cvičenie jemnej motoriky, aby sa jeho zručnosti a schopnosti mohli rozvíjať.

Existujú rôzne typy jemnej motoriky, ktoré sa môžu líšiť podľa konkrétnych zručností a schopností, ktoré vyžadujú.

Manuálna jemná motorika

- zahŕňa pohyby rúk a prstov, ktoré umožňujú manipuláciu s predmetmi, ako sú napríklad kocky, puzzle, stavebnice, labyrinty, mozaiky, vkladačky a ďalšie.

Rozvíjajte manuálnu jemnú motoriku s ponukou hračiek od ALLTOYS

PUZZLE

Dieťa sa podľa obrysov a tvarov snaží nájsť správny obrázok (rozvoj predstavivosti a logického myslenia), a umiestniť ich do správneho otvoru (rozvoj jemnej motoriky).

PYRAMÍDA

Jednoduchá a klasická hračka významne prispieva k rozvoju jemnej motoriky detí a pomáha učiť farby.

LABYRINTY

Kolekcia labyrintov zastupuje skupinu motorických hier pre najmenších. Deti posúvajú korálky po silnej drôtenej konštrukcii a tým cielene cvičia jemnú motoriku.

MOZAIKY

Mozaika obsahuje podložku, na ktorú dieťa ukladá hríbiky. Vhodné pre cvičenie - zostavovanie radov danej farby alebo tvaru. Dieťa sa učí rozpoznávať farby, základné geometrické tvary a prácu s obrázkovými návodmi.

Celú kolekciu MOZAÍK si pozrite tu

VKLADAČKY

Drevené vkladačky obsahujú tyčky, na ktoré je možné navliekať farebné tvary. Pri skladaní podporuje rozvoj logiky, jemnej motoriky a kombinatoriky.

 

ZATĹKAČKY

Hračky zatĺkačky majú niekoľko výhod: koordinácia ruka-oko, jemné motorické zdokonalenie, nácvik kliešťového úchopu, sebavedomie, učí príčine a následku, rozvoj zručností pri riešení problémov

LENA 65836 HRA S KLADIVKOM HASIČ FAREBNÝ KOROKLENA 65835 HRA S KLADIVKOM PÁRTY FAREBNÝ KOROK 

MÄKKÉ KOCKY

Kocky je možné jednoducho skladať na seba a dieťa si tak rozvíja jemnú motoriku, predstavivosť a vďaka farebným stenám i zrak.

Neprehliadnite celú kolekciu kociek v rozmanitých tvaroch a štruktúrach

LEGO® KOCKY

LEGO® DUPLO svojou vhodnou veľkosťou kociek, kvalitou a zvoleným témam uvádza malé deti do konštrukčnej hry, ktorá prináša deťom a rodičom veľa benefitov.

Celú kolekciu LEGO stavebníc pre najmenších staviteľov si pozrite tu

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia