Kategórie
 
 
 
 
 
 

LEGO® Hidden Side – Vitajte v Newbury!

Autor: Mirka      Dátum: 21.01.2020     Čítanie na: 3 min.  

Bolo to už dávno, dlhých dvesto rokov dozadu, keď si zlomyseľná Lady E. prahnúca po moci podmanila obyvateľov v mestečku Newbury. Jej nadvláda skončila po tom, ako bola spolu so svojimi prívržencami zvrhnutá do ríše duchov. Mohlo by sa zdať, že dnes si tam už všetci nažívajú v pokoji, ale je to skutočne tak? Zistite to spolu s Jackom a Parker.  Vstúpte s LEGO Hidden Side do sveta rozšírenej reality a posuňte hranie sa na vyššiu úroveň...

Dánska firma LEGO nás svojimi malými kockami baví už viac ako 70 rokov. Jej stavebnice sú kreatívne, nápadité a vždy kráčajú s dobou a jej trendmi. Nie je tomu inak ani v tomto prípade. V čase vyspelej techniky, kedy by sa mohlo zdať, že klasické zostavovanie modelov už nemá viac čo ponúknuť, prišli jej tvorcovia s novou myšlienkou. Drobné dieliky pretavili pomocou aplikácie do virtuálnej podoby. Objavte aj vy spolu s vašimi deťmi nový špeciálny rad stavebníc LEGO, ktorý prepojil skutočný zostaviteľný model s virtuálnou realitou. Jeho správnym postavením zábava nekončí, práve naopak, začína. Stačí, ak si do svojho mobilného telefónu či tabletu z App Store-u alebo Google Play bezplatne stiahnete príslušnú aplikáciu. Pred samotnou kúpou stavebnice, však, skontrolujte kompatibilitu svojho smartfónu, aby ste zistili, či bude všetko fungovať, ako má.

 

Ako to všetko, vlastne, funguje?

Najskôr tradičným spôsobom a za pomoci návodu poskladáte stavebnicu. Potom ju cez aplikáciu v telefóne alebo v tablete zoskenujete a ona „ožije“. Prostredie okolo nej sa na obrazovke zmení a rozoznie sa aj hudba či tajomné zvuky, ktoré vás ešte viac vtiahnu do strašidelného deja. Obyčajné LEGO dieliky vám pri pohybovaní telefónom okolo modelu odkryjú svoje tajomstvá, ktoré sú voľným okom neviditeľné. Odrazu zistíte, že výtvor, ktorý ste poskladali, má v sebe viac, ako sa na prvý pohľad zdalo. Stavebnice sa zmenia na príšery alebo z ich zákutí začnú vyliezať duchovia, ktorých musíte premôcť. Okrem toho sa v každej stavebnici nachádza jedinečný hlavný duch, s ktorým môžete bojovať. Aplikácia je priebežne aktualizovaná a prináša so sebou viac spôsobov zábavy. Je len na vás, pre ktorú časť príbehu sa rozhodnete. V ponuke sa nachádza strašidelná škola, vlak duchov, rybárska bárka, cintorín a ďalšie.

Spoznajte tajomné mestečko Newbury s jeho podivnými obyvateľmi aj vy. Pridajte sa k Jackovi a Parker a osloboďte ich spolu spod moci duchov. Preskúmajte tajomné a strašidelné mestečko. Plňte jednotlivé úlohy, riešte záhady, nájdite a pochytajte všetkých duchov, ak sa nebojíte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia