Kategórie
 
 
 
 
 
 

Ako správne vybrať detský bicykel

Chystáte sa pre deti kúpiť bicykel, ale neviete aká veľkosť by bola najvhodnejšia? Je správne podporovať športové aktivity a bicyklovanie je navyše tak zábavné. Poradíme Vám, ako vybrať správnu veľkosť bicykla pre deti.

Bicykle rozdeľujeme podľa priemeru kolies do veľkostí 12´, 14´, 16´ (priemer vyjadrený v palcoch). Pokiaľ sa dieťa ešte len učí na bicykli prejsť prvých pár metrov, je vhodné použiť pomocné kolieska. Naše ponúkané typy bicyklov sú vybavené postrannými odnímateľnými pomocnými kolieskami, ktoré pomôžu udržať dieťaťu rovnováhu.

Veľkosť bicykla vyberajte tak, aby dieťa pri jazde s pomocnými kolieskami dočiahlo minimálne na pedále. V prípade jazdy bez pomocnými koliesok je dôležité, aby dieťa pri sedení dočiahlo minimálne špičkami na zem.

Typy bicyklov a maximálna povolená hmotnosť

Typ bicykla (rozmer)

Maximálna hmotnosť cyklistu

Hmotnosť batožiny (nákladu)

Celková povolená hmotnosť (cyklista a batožina)

Celková maximálna povolená hmotnosť (bicykel+cyklista+batožina)

12´´

30 kg

1 kg

31 kg

40 kg

14´´

34 kg

2 kg

36 kg

45 kg

16´´

37 kg

3 kg

39 kg

50 kg

Orientačná tabuľka na určenie veľkosti bicykla (uvedené údaje sú orientačné)

Veľkosť bicykla

Vek dieťaťa

Výška dieťaťa v cm

12´

3-5

85-100

14´

4-6

100-110

16´

5-7

110-120

Uvedená tabuľka je len orientačná a nie je relevantná vzhľadom na individuálny vzrast dieťaťa k veku.

TOIMSA detský bicykel

 

Pri výbere bicykla treba zohľadniť aj ďalšie faktory ako je typ brzdového systému, nosnosť bicykla, možnosť nastavenia výšky sedadla, nastavenie sklonu riadidiel alebo materiál z ktorého je bicykel vyrobený. Na nami ponúkaných bicykloch sú namontované dva typy bŕzd – „V“ ráfikové a protišliapacie.

Dôležité!  Každý zákazník má na výber či mu bude dodaný bicykel v poskladanom stave za príplatok, alebo si zloženie bicykla zabezpečí sám.

Teraz by ste mali mať predstavu o výbere správnej veľkosti bicykla pre svoje dieťa, už len vybrať obľúbenú farbu, nasadnúť a jazdiť.

ochranné detské prilby

A na koniec, nezabudnite na bezpečnosť svojich ratolesti pri aktívnom športovom trávení dní. Pozrite si ponuku značkových prílb, vhodné pre jazdu na bicykli, korčuliach a skateboardoch. Dôležitým prvkom je regulovateľné zapínanie Head Lock, vďaka ktorému sa prilba ideálne dopasuje na hlavu dieťaťa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia